Почти два месеца изминаха от общото събрание на Левски, когато феновете поискаха мажоритарния пакет от акциите на клуба. За целта те трябваше да създадат дружество, където Наско Сираков обеща да ги прехвърли.

На този етап обаче такова няма, а проучване показа, че запалянковците не са и направили необходимите стъпки в тази посока. Пример за "сините" запалянковци трябваше да бъдат ФК ЦСКА 1948, както и Ботев (Пловдив). 

И в двата клуба феновете притежават акциите, като тези на "жълто-черните" бяха прехвърлени с договор на Антон Зингаревич, който трябва да изпълнява определени условия, иначе те отново ще станат притежание на Сдружението на "бултрасите".

Очакваше се, че инициативата на "Герена" ще бъде поета от тръст "Синя България", но там все още не са се задействали в тази насока. Според запознати една от причините за това бездействие е, че запалянковците не са уверени дали Сираков ще спази обещанието си към тях, пише “Мач Телеграф”. 

В момента той е в доста по-добри позиции от август, след като в Левски се завърна Станимир Стоилов, който има пълното доверие от страна на привържениците.

Управата пък бе укрепена от знакови фигури като Иво Ивков и Даниел Боримиров, които също се радват на сериозен имидж сред феновете. В последните няколко дни доста се говореше, че Боримиров и Стоилов са провели среща с агитката. Такава обаче не е била осъществена.