Хубаво е в Левски свалят топката на очакванията към собствените си фенове, защото реалностите са доста далеч от това, което прогнозират хората от „Герена“, включително и новия треньор Станимир Стоилов.

Самият той гласува с две ръце акциите на клуба да преминат в ръцете на сдружение на запалянковците, където всичко де е прозрачно и равнопоставено. В това няма нищо лошо, защото да речем, ако има 10 хиляди членове, те ще могат да участват в изборите на президент, който ако не се справя с управлението на клуба, може да бъде свален с размахване на бели кърпички.

Когато стане въпрос за пари обаче, ситуацията е съвсем различна. Мъри Стоилов апелира 100 хиляди левскари да дават по 10 лева на месец и така да се формира бюджета на клуба. Грубо казано 10-12 милиона на година би било супер постижение, отлична почва за качествена реколта. Само, че това е практически невъзможно. Няма как в момента да се намерят 100 хиляди човека, които дори веднъж годишно да дадат по 10 лева за клуба.

Последната членска кампания с триста зора стигна кота 20 хиляди бройки, но реално закупилите карти са максимум наполовина, защото в това число влизат семейните, както и подаръци, или пък някой като дарение купува повечко карти. Към този момент, едва ли има повече от 6-7 хиляди, или максимум 10 хиляди активни запалянковци, които да са готови да участват в кампании на клуба, включително и преки дарения за вноски към НАП.

Кривите сметки не са от полза на Левски, защото така могат да бъдат неволно заблудени бъдещи партньори, които да очакват чудеса в сегмента на реалния ефект от това, че са вързани с бранд Левски.

Хубаво е да не се надуват излишни балони за това колко многобройни и колко верни, отдадени и съпричастни са левскарите. Колкото по-рано се направи трезва преценка, толкова по-добре. За да се промени всичко това, трябва да мине време, Левски да направи отбор, който да събере публика на стадиона, защото там е истината, там се правят парите, другото на този етап са добри пожелания.

Желю Станков, "Тема:Спорт"