Левски най-после се разбра за разтрогване на договора си със Симеон Славчев. След дълги преговори халфът склони да си тръгне от „Герена“ без да получи огромната неустойка, за която претендираше. Според информация на „Мач Телеграф“ Симеон Славчев е твърдял, че има да взима шокиращите 420 000 евро (840 000 лева) от клуба. В тази сума влизат неполучени заплати и обезщетение за предсрочно прекратяване на договора.

Той не е искал пълната сума, разбира се, но настоявал да получи поне половината от нея. Припомняме, че Славчев дойде в Левски в началото на 2020 година, когато Васил Божков още беше бос в клуба, а парите не бяха кът. Той подписа за впечатляващата за родните стандарти заплата от 22 000 евро, но вероятно не я е получил нито веднъж в пълен размер, защото клубът беше ударен от финансова криза. От „Герена“ разкриха пред „Мач Телеграф“, че Славчев се е съгласил да намали заплатата си в началото на тази година. Според споразумението тя е станала 10 000 лева.

Решаващо значение в последните преговорите е имал легендарният Даниел Боримиров, който се завърна наскоро в ръководството на Левски. Председателят на новия УС успял да убеди Славчев, че ако е истински левскар, какъвто твърди, че е, ще намали значително финансовите си изисквания към Левски. Все пак Борето направи и по-добра оферта към Славчев, който преди това е отказал категорично да разтрогне по взаимно съгласие с клуба, след като е получил предложение от 23 000 лева.

Припомняме, че по време на преговорите Славчев беше отстранен от отбора и тренираше или индивидуално, или с юношите. Очаква се халфът да отиде в Локомотив София през януари като свободен агент.

Снимка: Lap.bg