През миналата седмица Левски осъществи първия си зимен трансфер. “Сините” представиха 25-годишния защитник Ноа Сонко Сундберг. Той е роден в Швеция, но през октомври 2020-а взима решение да играе за националния отбор на Гамбия.

Договорът на бранителя влиза в сила от 1 януари 2022 година, а срокът му е за 2,5 години. Той ще доиграе кампанията в шведския Йостерсунд, след което ще пристигне на “Георги Аспарухов” като свободен агент. 

Вчера Сундберг започна като титуляр за тима си при гостуването на АИК в двубой от местното първенство. Още преди срещата обаче вече бе ясно, че Йостерсунд няма как да се спаси от изпадане и се разделя с елитния си статут. 

В Левски Ноа Сонко Сундберг ще бъде един от най-скъпоплатените футболисти. Той ще получава заплата в размер на 8000 евро, пише “Тема Спорт”. “Сините” успяха да позакрепят финансовото си състояние и след Нова година ще могат да предлагат по-големи месечни възнаграждения, отколкото през лятото. 

Интересното е, че сериозен интерес към Сундберг е имало и от Ботев (Пловдив). Треньорът на “канарчетата” Азрудин Валентич е искал бранителя, който в някои срещи е ползван и като дефанзивен халф, в състава си. От Левски обаче са били по-настоятелни и са успели да извадят по-добро предложение.