Легендата на Левски Емил Спасов даде мнението си пред "Мач Телеграф" за последния мач на "сините", в който те победиха Славия с 1:0, както и цялостното развитие на тима при Станимир Стоилов.

"Мисля, че Левски изигра най-силния си мач при Мъри в събота, при това срещу силен противник като Славия. Видях много мобилизация, себераздаване. Победата беше напълно заслужена, даже можеше да бъде и по-изразителна. Бари преди да вкара изпусна друго чисто положение, а и младият Светльо Вуцов изигра силен мач".

"За най-спорната ситуация продължавам да мисля, че това си беше дузпа. Иначе мога да се съглася, че Керчев е за жълт, а не за червен картон, защото Бари отиваше встрани, а не фронтално срещу вратата. Но както и да е, ВАР-съдиите може да са го видели по-добре от мен", започна шесткратният шампион с Левски”.

"В защита много ми хареса представянето на Хосе Кордоба. Мисля, че той е много добро попълнение. Занапред може да се развива доста. Имахме нужда от такъв играч. При Стоилов ми харесва, че отборът играе балансирано и в двете фази. Действат на по-високо темпо и с повече агресия. Халфовата линия с братя Цоневи и Георги Миланов е много добра".

"Радвам се, че Билал Бари започна да вкарва и може би и самочувствието му вече ще е по-високо. Въпреки това все още не ме е убедил, че тъкмо той трябва да бъде централният нападател на Левски. Да, Мъри каза, че той се труди и головете ще дойдат, но даже и да не беше така друг вариант за централен нападател в момента няма. Иска или не - Мъри трябва да разчита на него”.

“Марин Петков за мен трябва да играе по-често. Познавам го отдавна. Пробваха го на няколко позиции, включително и централен нападател, какъвто игра в първия кръг, когато загубихме от Славия на "Герена" с 1:2. Мястото му обаче за мен не е там, физиката му също не е за този пост. Навремето беше ляв външен халф, но е перфектен зад нападателя. Има хубав шут с двата крака, комбинативен е”.

“Що се отнася до защитата видя се, че Кордоба и Зайков могат добре да си партнират. Шелис мисля, че не е за Левски и няма да бъде част от отбора през пролетта. Зайков не е безгрешен, но мисля, че играе прилично”.

“Смятам, че всеки уважаващ себе си голям отбор, какъвто е Левски, трябва да има по двама играчи на пост. Трябват ни и бекове, защото освен Горанов и Михайлович нямаме други. Специално в средата на терена нови хора не ни трябват. Задължителен е и поне един централен нападател".

"На вратарския пост може и да не се правят промени. Не е лошо, че резерва е младият Андреев. Само с мачове той може да расте. Разбира се, за него, както и за всички млади играчи, важи и условието, че шансът трябва да си го заслужат, а като им се даде - да го използват”.

“Паузата няма да е загубено време. Сигурен съм, че в нея Стоилов пак ще работи и ще се опита да изчисти отделни детайли в играта си. Оставам оптимист за бъдещето и мисля, че с добра подготовка през зимата Левски ще има съвсем друго лице през пролетта", завърши Спасов”.