Готов съм да продам всички играчи, за да спася клуба. Това заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов на пресконференцията си преди гостуването на Арда в Кърджали. Двубоят от 16-ия кръг на Първа лига е утре, 27 ноември, от 17:30 часа.

Мъри заяви, че Георги Миланов ще отсъства около два месеца, след като получи травма при нулевото равенство с Ботев Враца в миналия кръг. „Имаме все още не на стопроцентова готовност играчи като Драган, Мартин Петков също е с травма, която доста време не успяваме да излекуваме, и той пропуска мача. Другите играчи са общо взето здрави, надявам се да вземат участие в мача. Марин по принцип си е част от отбора от много време, показал е, че може да играе на високо ниво, в някои мачове го натоварихме за крехките му 18 години. Мисля, че той може спокойно да играе срещу всеки противник".

„По принцип, не деля моите футболисти на отделни единици, за мен е важно отборът как ще се представи – ако има отсъстващи играчи, трябва да компенсираме с колективни усилия на терена. Липсваше ни опита на Драган и Георги Миланов, това са играчи с добри визитки. При всички положения, не по-малко от около два месеца ще се възстановява от травмата. Ще изберем едно от двете места програма за лечение, пак около два месеца, не можем да гадаем“, започна той.

„Всеки футболист, който е на терена, може да изпълни дузпа. Може Борислав Цонев пак да изпълни дузпи, дай Боже да имаме повече дузпи да бием. Нормално е да има раздразнение, след като си създал толкова много голови положения – има раздразнение от пропуснатата победа. С изключение на първите 15 минути се доближихме до стила на игра, който търсим – с масирани атаки и висока преса. Ние трябва да подобряваме с всяка минута нашия стил, проблемът е в увереността, която искам да виждам. В момента няма футболист, който да е близко до Левски. Наблюдаваме голям брой играчи, зимата е по-труден период – ако се подсилим в зоните, в които искаме, спокойно можем да започнем подготовка“, продължи наставникът на „сините“ по отношение на селекцията.

На пресконференция вчера изпълнителният директор на столичани Ивайло Ивков сподели, че клубът се нуждае спешно от над милион до края на годината, за да погаси свои задължения към НАП. Стоилов изрази готовност да продава играчи, ако е необходимо за спасението на клуба. „Естествено, че съм готов – най-важното нещо е спасението на Левски, първо минава през финансовото спасение – ако трябва, ще продаваме всичко, нямам проблеми да играя с юноши. Ако трябва всеки наш играч ще бъде. Много е стряскащо за клуба тези суми, да не кажа, че са непосилни – допуснатите грешки, ние като ново ръководство, под никаква форма не трябва да ги допускаме отново. Дано се намери някакво решение да се изчистят тези неща. На този етап е „мисия невъзможна“ и може да се окаже доста фатално“.

„Общо взето, Арда е отбор, който прави добро впечатление, играе добър и комбинативен футбол, последният мач на „Българска армия“ показаха добро ниво. Един от стабилно и добре играещите отбори, ние ще се опитаме да отвърнем по същия начин и който е по-добър, да победи“, завърши той с коментар за утрешния съперник Арда.

Снимка: Lap.bg