Ръководството на Левски изрази възмущение от повдигането на темата за стадион "Българска армия" по време на преговорите за коалиционно правителство между ПП, БСП, ИТН и ДБ миналата седмица.

При обсъждането на сектор Спорт, Радостин Василев от ИТН и Иван Ченчев от БСП поставиха на масата темата за стадиона на ЦСКА и базата в Панчарево. От години собственикът на "червените" Гриша Ганчев иска да построи нов стадион на мястото на досегашния, както и клубът да получи на концесия базата в Панчарево, но до момента това не се реализира. Василев и Ченчев повдигнаха темата пред потенциалните си коалиционни партньори, но това не се е понравило на ръководството на Левски, откъдето подчертават, че и двамата са работили за ЦСКА в предишни години.

"Заявяваме, че Левски винаги е стоял встрани от политиката. Въпреки това, с изненада установихме, че по време на политическите консултации за съставяне на кабинет, тема №1 станаха проблемите на конкретен футболен клуб, а ролята на лобисти пред държавата изиграха двама „емоционално свързани“ с този клуб представители на политически формации. За нас това е недопустимо и ви уверяваме, че с повишено внимание ще следим всичко случващо по този въпрос и при решения накърняващи интересите на любимия клуб, ще реагираме“, гласи обръщение публикувано на официалния сайт на тима.