Левски ще опита да разсекрети уговорката с Петър Хубчев, за да може истината да излезе наяве, съобщава „Мач Телеграф“. „Сините“ трябваше да приемат тежко споразумение с бившия си треньор и асистентите му, за да не отнемат лиценза на клуба.

Според уговорката Хубчев не прави никаква финансова отстъпка към клуба, въпреки че Левски е в тежко финансово състояние, дори напротив. Той е настоявал „сините“ да му платят с лихвите, след като ФИФА отсъди в негова полза.

В тази връзка Иво Ивков обяви, че дори „знайни и незнайни чужденци“ са правили отстъпки на клуба през годините за разлика от Петър Хубчев, който стана голям футболист именно на „Герена“.

Левски вече стартира плащанията си към бившия защитник и асистентите му, които вече са получили първия транш от дълга, който общо е около 800 000 лева. За това съобщихме още преди десетина дни, а на „Герена“ разполагат с всички документи по това плащане.

Онзи ден обаче в интернет се появи информация, че първият транш е бил 150 000 евро, която не отговаря на истината. Агентът на Петър Хубчев – Георги Градев, който движи делата срещу Левски, използва тази неточност, за да атакува „сините“.

Заради атаката на агента Левски ще поиска от него позволение да се заличи клаузата за конфиденциалност в договора между двете страни и той да бъде разсекретен, за да може истината да излезе наяве. Сега остава Петър Хубчев и компания да приемат предложението за прозрачност от „Герена“.