Левски отново е изправен до стената финансово. Сега на дневен ред е казусът "Насиру Мохамед", по който клубът е осъден във ФИФА да плати 414 000 евро неустойка на бившия си нападател, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

 Мениджърът на ганаеца Юсиф Чибсах не е особено отворен за преговори с клуба за разсрочване на сумата и намаляването й, след като веднъж вече от "Герена" не са спазили уговорката си. "Мач Телеграф" научи, че бившият изпълнителен директор на "сините" Павел Колев е уредил този казус още през лятото малко преди да напусне клуба.

Първоначално преговорите между двете страни стартирали изключително далечно. От "Герена" предложили 60 000 евро моментално на Мохамед, за да се откаже от претенциите си. Мениджърът му обаче настоявал за 399 000. Като последните 9 от тях били 18 вноски по 500 евро за наем, които фигурират в договора на играча.

В крайна сметка двете страни се разбрали Левски да плати на няколко транша кръглата сума от 300 000 евро за дълга, с което Павел Колев спестил 100 000 евро, или около 200 бона на "сините". Впоследствие обаче агентът на Насиру бил принуден да даде клуба на ФИФА и сега дългът е с нови 15 000 евро по-висок. Това е сумата, платена от Юсиф Чибсах за хонорар на адвокатите.

Преди окончателно да се оттегли от Левски, Павел Колев е информирал служителите на клуба за преговорите си за дълга към Мохамед, който скъса едностранно договора си със "сините" заради над три неизплатени заплати. На "Герена" обаче се замотали около този казус и не изпълнили уговорката. Проблемът с огромния дълг към Насиру останал забравен няколко месеца.

По него отново започна да се работи от средата на октомври, когато Иво Ивков пое поста на изпълнителен директор на Левски, а Даниел Боримиров стана председател на управителния съвет. Двамата моментално задвижиха процеса по плащане на дълга към Петър Хубчев и асистентите му, чието плащане успяха единствено да разсрочат, но не и да намалят.

Сега обаче трябва доста да се потрудят и с казуса "Мохамед", защото ако няма разбирателство по него, Левски може да остане без лиценз за новия сезон.