Даниел Стрезов е шестият член на УС на Тръст „Синя България“, който бе представен на официалния сайт на левскарската организация. В дните преди Коледа той даде обширно интервю пред Клуб Z, цитиран от "Тема спорт".

Ето и по-интересното от неговото изказване:

„Левскар съм по призвание, инженер по професия. Ръководя малък екип от експерти в един от най-големите доставчици на телекомуникационно оборудване и имам привилегията да участвам в проектирането и внедряването на 4G и 5G мрежи в България.

Активността е ключът към прогреса и развитието. Прогресът не може да бъде спрян, тъй като ако искаме да го контролираме, трябва да сме част от него. Историята неведнъж е показвала, че оставен в ръцете на неумели или недобросъвестни собственици и ръководители, клубът винаги е страдал. За това активността ни е от жизнена важност за бъдещето на Левски.

Тръстът е единствената отворена организация, която предоставя на всеки един левскар платформата, чрез която да има директен достъп до ръководителите в клуба и по този начин да реализира идеите си.

Имам две основни причини да се кандидатирам за УС – на първо място имам идеи, които не успях да реализирам през последните мандати. На второ място, но не и по важност, опитът, който натрупах, ще е полезен за по-плавно навлизане на новите членове на УС.

За последните почти 5 години, сме се сблъсквали с какви ли не трудности и проблеми – „заплахите“ на Спас Русев, че ще „депозира“ акциите си, постоянната борба за актуална финансова информация, разделението в общността и загубата на доверие в тръста са само част от тях. Но категорично, най-голямото предизвикателство настъпи с оттеглянето на Васил Божков от клуба. Тогава буквално за една нощ изготвихме проект за дарителската кампания #ВсичкиЗаЛевски.

Кампания, която освен най-голямото предизвикателство, се превърна и в най-големия успех на тръста, откакто аз съм член на УС. И кампания, без която може би отборът днес щеше да играе някъде из ниските дивизии на родната футболна йерархия.

През годините сме си поставяли най-различни и често неосъществими цели. Този път променихме подхода, като имаме само 3 цели – подобряване на комуникацията с клуба, възвръщане на доверието в тръста и увеличаване на членската маса. Личната ми амбиция е да осъвременим целия процес, свързан с управлението на членовете – от регистриране на нов член, през точно проследяване на статута му, до получаването на ексклузивна информация и съдържание, предназначена за редовните членове.

Не на последно място смятам, че ще бъда доста полезен и в осъществяването на продуктивна комуникация с клуба на база на опита, който натрупах през последните години като част от управителните съвети на тръста.

Тръстът е единственият голям акционер в клуба, чиито акции не са променили собствеността си през последните 7 години. От тази позиция, нашата роля е да бъдем гарант за това левскарите да имат адекватна информация за процесите и състоянието в клуба, както и да бъдем гарант, че порочните практики за неустойчиво финансиране чрез кредити, вече са останали в миналото.

В дългосрочен план обаче, тръстът би имал периферна роля, ако разбира се сдружението „Левски на левскарите“ започне да функционира. Тогава би следвало тръстът да прехвърли своите акции на това сдружение.

Мечтая за момента, в който няма да се чудим колко милиона са дълговете, кой незаслужил бивш треньор, футболист или агент може да ни осъди, дали ще вземем лиценз, ще имаме ли козирка.

Това ще е моментът, когато отново ще мога да бъда просто фен, който се сблъсква с фенски проблеми – как да си намеря билет за следващото гостуване в Европа, с какъв състав ще играем и с колко гола ще бием през уикенда, колко точки ни трябват, за да сме шампиони“.