Пътищата на Левски и офанзивния халф Борислав Цонев най-вероятно ще се разделят още преди старта на подготовката.

Той и неговият брат близнак са от играчите, които не получиха предложения за нови договори от клуба.

Двамата са обвързани с контракти до края на кампанията. Това означава, че от 1 януари могат да водят разговори с други тимове, в които да преминат през лятото като свободни агенти.

„Сините“ започват зимна подготовка на 3 януари. Ще бъде ли на сбора Борислав Цонев? Играчът не пожела да даде отговор на въпроса, след като през есента бе на терена в 18 шампионатни двубоя, като в тях реализира 5 гола. С толкова попадения в състава може да се похвали единствено централният нападател Билал Бари. Общо за Левски 26-годишният халф има 72 мача във всички турнири, в които вкара 17 попадения.

Ако не започне подготовка със сините, Цонев ще се опита да си намери клуб в чужбина, в който да продължи кариерата си. Преди да се завърне на „Герена", той игра в хърватския Интер Запрешич.

Междувременно стана ясно, че Левски подготвя и четвърти трансфер. До момента сините имат 3 сигурни нови попълнения. Това са бразилците Цунами (ляв бек) и Велтон (нападател), както и националът на Гамбия Ноа Сонко Сундберг (централен защитник).

Първите двама ще започнат зимна подготовка с отбора. Тя стартира на 3 януари на "Георги Аспарухов", а два дни по-късно сините летят за Турция. Там те ще останат повече от един месец - до 7 февруари, и ще изиграят 6 контроли.

"Тема Спорт" информира, че Левски вече преговаря за привличането на играч, който може да действа както като офанзивен халф, така и като ляво крило. Той трябва да се присъедини към състава на Станимир Стоилов именно в Турция. До момента има само един сигурен напускащ - това е Ивайло Найденов.

Халфът, който бе използван предимно като десен бек, се раздели с Левски по взаимно съгласие. Интерес към него има от няколко тима - Славия, Арда, Локо Сф и Хебър. Втородивизионният Етър пък напира да вземе централния защитник Георги Александров. Болярите го искат под наем.