Националният отбор на Гамбия, в който играе новото попълнение на Левски Ноа Сонко Сунбрег, буквално „пламна“ преди мачовете от турнира за Купата на африканските нации, пише „Тема спорт“.

Голяма част от футболистите на африканската страна са с коронавирус и това е причината ръководството на федерацията да отмени и двете предвидени контролни срещи, които трябваше да се изиграят до старта на надпреварата. На 1 януари трябваше да има мач с Алжир, а след това и двубой със Сирия.

„Поради липса на 16 играчи, представляващи 57% от извиканите 28 футболисти, нашите контроли с Алжир и Сирия бяха отменени“, обявиха от GFF в събота.

„Това са отсъствия, причинени от коронавирус, контузии, заболявания и ограничение за пътувания“, посочи белгийският треньор на Гамбия Том Сентифе във фейсбук.

Ситуацията повдигна много въпросителни 11 дни преди историческото първо участие на Гамбия на подобен форум. На 12 януари е двубоят с Мавритания, а след това са мачовете с Мали и Тунис.

Отмяната на двубоя с Алжир предизвика гнева на алжирците, които подчертаха, че срещата е едностранно отменена от тима на Гамбия, тъй като нямат здрав вратар.