Новият защитник на Левски Келиан ван дер Каап обяви, че бързо е взел решение да подпише с клуба. 

„В Левски бе приветстваха много добре и засега всичко е наред. Решението ми да дойда в Левски го взех много бързо. Може би по-малко от седмица ми отне, знаейки историята на този велик клуб, беше доста лесно да взема това решение и да се присъединя към Левски“, коментира Ван дер Каап пред Левски ТВ.

„Роден съм в Нидерландия. Прекарах няколко години в академията на Камбур, след това играх за аматьорски клуб в Нидерландия. След това преминах в Грьонинген, след което се върнах в Камбур. Последният сезон прекарах в Нетаня, а последният полусезон игра в датския Виборг.

Смятам, че съм модерен футболист, модерен защитник. Защитник, който е сравнително доста агресивен в единоборствата. В същото време обичам да играя с топката.

Знам, че Стоилов е легенда на клуба не само като треньор, а и като футболист. От двете тренировки, които проведох под негово ръководство имам страхотни впечатления. Той е голям професионалист, има страхотен опит в треньорската професия и съм много доволен, че ще работя с него.

Знаем за историята на клуба, знам, че има много привърженици, знам за успехите на клуба в миналото в Европа, а също така разговарях с някои от предишните играчи от Нидерландия, които са играли за отбора“, допълни Ван дер Каап. Той приема с усмивка сравненията със сънародника му Върджил ван Дайк.

„Смешно е, че много хора ме наричат за двойник на Върджил ван Дайк и намират прилика между нас двамата. Аз съм Келиан ван дер Каап и се опитвам да правя това, в което съм най-добър.

Запознат съм за страстта на феновете на Левски към отбора. Аз ще се опитам да оправдая очакванията, ще играя на максимума на възможностите си.“

Ван дер Каап произнесе и първите си думи на български, казвайки: „Само Левски!“