Левски излиза срещу чешкия Бохемианс във втората си проверка през тази зима в Белек. Двубоят е от 15:00 часа българско време.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов ще пусне почти нова защита, пише „Тема спорт“. Наставникът на сините е принуден да направи непредвидени промени най-напред заради контузията на Гьоко Зайков от първата контрола на сините с Гурник Забже, завършила 1:1 с гол от дузпа на Хосе Кордоба. Именно панамецът е единственият от титулярите от проверката с поляците, който ще стартира в спаринга с чешкия тим. Северномакедонския национал пропусна вчерашната тренировка на тима, на която Станимир Стоилов опита да направи първи стъпки в синхрона между Кордоба и новия човек в ариергарда Дер Каап. Нидерландецът не е в състояние да играе цял мач, той е прекарал Ковид преди Нова година и е бил карантиниран, като е тренирал в домашни условия. Зайков е в процес на раздяла със сините. От клуба са информирали агента му да търси нов тим на централния защитник.

На десния фланг вместо Патрик-Габриел Галчев ще започне Драган Михайлович, който бе резерва срещу Гурник. А на другия фланг днес трябва да стартира бразилското попълнение Цунами. Иван Горанов ще е на пейката. Галчев със сигурност ще влезе през второто полувреме. Юношата на сините игра на три поста в първата проверка – стартира като десен бек, на почивката отиде ляв бек, а по-късно мина напред на левия фланг.

В средата също ще има корекции. Радослав Цонев пак ще почне отначало, но до него ще е Андриан Краев. Отляво на фланга може да почне отново крилото Здравко Димитров, но опция е и Димитър Костадинов, който може да играе и зад нападателя. На тази невралгична позиция може отново да стартира 16-годишният Асен Митков, който се справи доста прилично в първата проверка в Белек. Треньорското ръководство отново ще включи в игра и най-малките, които влязоха с Гурник.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Ван дер Каап, Цунами, Радослав Цонев, Краев, Димитър Костадинов, Асен Митков, Марин Петков, Билал Бари

Снимка: Lap.bg