Трима от четиримата титулярни защитници на Левски за подновяването на шампионата изглеждат ясни, като тук си оставяме вратичка, защото не е ясно в какво състояние ще се върне Ноа Сонко Сундберг от Купата на африканските нации.

Срещу Бохемианс се видя, че крайните защитници нямат мърдане. Драган Михайлович ще е на десния фланг на отбраната, а отляво новото попълнение Цунами, който за първи път бе титуляр и показа, че бързо се сработва с останалите.

В центъра на защитата към този момент двойка ще са Сундберг и Ван дер Каап, но този тандем ще се избистри, когато те са добре кондиционно.

Ясно е, че Гьоко Зайков едва ли ще остане на „Герена“. Високата му заплата, която е в размер на 7 хиляди евро, няма как да го остави и през пролетта, тъй като всички други бранители поотделно получават по-ниски възнаграждения.

Северномакедонският национал пропусна контролата с Бохемианс поради контузия. Прогнозите са, че той би получил игрови минути в някоя от оставащите контроли в Турция само ако има контузени защитници.

Интересно е обаче какво става с Хосе Кордоба, който в центъра на отбраната израства осезаемо с всеки следващ мач. Явно Станимир Стоилов отива на прогнозирания вариант, че ще се опита да копира двойката Боримиров – Ричард от предишния му престой в Левски, а сега ще се прави тандем вътрешни халфове Кордоба – Краев.

Преди години Ричард също почна в Левски с много пропуски в техническо и особено в тактическо естество.

Материал на "Тема:Спорт"