Само няколко дни делят Левски от финализирането на трансфера наш футболен талант. Сините очакват до сряда да осъществят привличането на национала Филип Кръстев, пише Блиц.

20-годишният плеймейкър трябва да запълни празнината в халфовата линия, която се появи с напускането на Борислав Цонев, преминал в Черноморец (Одеса). В момента Кръстев играе за елитния нидерландски Камбуур под наем. Правата на юношата на Славия се държат от белгийския Ломел, който е собственост на „Сити Футбол Груп“ – компанията, притежаваща Манчестър Сити.

Вчера Филип Кръстев остана резерва за Камбуур при нулевото равенство като гост на АЗ Алкмаар. От началото на сезона българският футболист е участвал в едва три мача от Ередивизие, в които е влязъл като резерва (общо 38 изиграни минути). Има и две срещи като титуляр за Купата на Нидерландия (общо 136 изиграни минути).

Очакванията са в следващите дни Кръстев да прекрати отношенията си с Камбуур и да се присъедини към Левски. За подобна трансферна възможност се говори от една седмица. Треньорът на „сините“ Станимир Стоилов вече призна, че харесва качествата на младия плеймейкър.