Треньорът на Левски Станимир Стоилов е посочил вратата на двама от титулярите през есента, пише „Тема Спорт“. Специалистът е съобщил на Радослав Цонев и Гьоко Зайков, че няма да се разчита на тях по време на пролетния полусезон. Играчите са свободни да си търсят нови отбори, като няма да им се правят спънки в това отношение и двамата ще бъдат пуснати без пари.

Припомняме, че на брата близнак на Радослав Цонев – Борислав също му бе казано, че може да продължи кариерата си в друг клуб. Халфът не стоя дълго без отбор и премина в украинския Черноморец Одеса, като дори дебютира с гол в контрола срещу Прищина. Заедно с него в Одеса отиде и друг футболист на сините – Мартин Петков. Младежкият национал премина в Черноморец без трансферна сума, но сините запазиха процент от следваща продажба на талантливия футболист.

Гьоко Зайков пък получава една от най-големите заплати на „Герена“, като възнаграждението му е около 7 хиляди евро. Северномакедонският национал вече става излишен, след като Станимир Стоилов привлече нови имена в защита. Досега през зимния прозорец сините взеха освен най-новото попълнение Ван дер Каап левия краен бранител Цунами от Бразилия и Ноа Сонко Сундберг от Йостерсунд, който е с националния тим на Гамбия на Купата на африканските нации. Той е очакван в тима, след като приключи ангажиментите си на КАН.

Другите напуснали Левски до този момент са Ивайло Найденов, Георги Александров и Христос Шелис.

Снимка: БГНЕС