Топ трансферната цел на Левски - Филип Кръстев, се очаква да се присъедини към лагера на „сините“ в Турция във вторник, съобщава „Спортал“. На „Герена“ се нуждаят спешно от офанзивен полузащитник, а за него това се явява добра възможност да "рестартира" футболната си кариера.

Левски ще привлече юношата на Славия под наем до края на календарната 2022 година. Тоест футболистът ще бъде на "Герена" през настоящия пролетен полусезон, както и през есента на следващия сезон в efbet Лига. След този период двете страни могат да преговарят за нов наем.

Кръстев е собственост на Манчестър Сити, но след подписването на договора му през юни 2020 година, той бе преотстъпван последователно в белгийския Ломел, френския Троа, а в момента е част от нидерландския Камбуур.

Вече са уточнени и последните детайли по сделката и очакванията са Кръстев да се присъедини към новите си съотборници в Белек с директен полет от Нидерландия.

Станимир Стоилов вече заяви, че харесва качествата на футболиста и би се радвал да го има в своите редици. Старши треньрът на "сините" е убеден, че ще успее да развие качествата на младежкия национал, който да замести напусналия Борислав Цонев.