Треньорът на Левски Станимир Стоилов опроверга слуховете, че е отказал да изведе отбора във вчерашната тренировка. 

Информацията гласеше, че наставникът на "сините" не е пожелал да води заниманието на своите футболисти, тъй като ръководството на клуба не иска да обяви виновните за тежкото финансово състояние, за което самият Стоилов многократно призовава. 

"Да, пропуснах тренировката. Имаше Управителен съвет, който се проточи по-дълго от очакваното. Съжалявам, че пропуснахме тренировката, но трябваше да дадем отчет за подготовката и селекцията. Разговорите бяха по-дълги, няма други причини да пропусна тренировката".

"Каквото имам да казвам, го казвам на медиите. Няма нужда да коментираме спекулации. Ако имаше проблеми, щяхте да ги разберете от мен", сподели Станимир Стоилов.

За очаквания пълен стадион на утрешния двубой с Локомотив, Стоилов заяви: "Това е най-прекрасното нещо, което може да се случи на един футболист. Утре ще се поклоним и ще поднесем венец на нашия патрон и на патрона на цяла България. Ние сме задължение да донесем удоволствие и радост на феновете с нашата игра".

"От нас ще зависи много посещаемостта на стадиона. Футболистите имат много голяма отговорност, защото с добра игра и победа могат да запазят привържениците и да ги увеличат. Имаме публика, имаме добър противник, имаме прекрасен терен, така че нямаме нито едно извинение да не играем добре".

"Локомотив е един много качествен отбор, който в последните години се наложи като един от лидерите в първенството. Те заслужават нашето уважение, но за мен винаги е било по-важно как ще се представи нашия отбор", допълни той.

Треньорът на Левски коментира и темата с решението на БФС да разреши до 20 чужденци да бъдат картотекирани във всеки отбор от Първа лига. "Аз не харесвам темата чужденци и българи, за мен има добри и слаби футболисти. Всеки клуб сам си избира стратегията и идеята за развитие. Ние си имаме наш план и трябва да го следваме. Каква е разликата дали един футболист от Сърбия или Словения?".

Левски посреща Локомотив Пловдив в мач от 20-ия кръг на Първа лига в събота от 15:00 часа.