Доскорошният футболист на Левски и настоящ на украинския Черноморец Одеса - Борислав Цонев,  заяви пред колегиге от „dsport“ и „Дарик Радио“, че от клуба са препоръчали на футболистите да останат в хотела на клуба, но той и Мартин Петков са си тръгнали на своя глава.

„Чувствам се по-спокоен, защото моите близки се притесняваха за мен. Няма кой да ме мисли толкова вече. За никого не е тайна, че меко казано неприятни случки имах в Украйна. Това беше една катастрофа за града, в който съм и за двете държави. Само по паниката в хората можеш да разбереш колко сериозна е ситуацията.

Бързахме да си тръгнем, защото скоро затваряха границите. По принцип не съм плашлив, но когато започнаха първите бомбардировки бяхме там. Това беше в 5 часа сутринта и беше спокойно. Никога не съм чувал такива изстрели. Не вярвах много, че това ще се случи и ми беше интересно какво да очакваме. Никой не знае как да се държи в такъв момент. От клуба ни казаха, че е най-безопасно да стоим в хотела, но ни казаха да правим всичко на своя глава, особено чужденците. Успяхме бързо да се организираме и да си тръгнем бързо. Много ни помогнаха мениджърите на Мартин Петков. Не знаехме как ще се придвижим от Молдова до Румъния, но просто искахме да излезем. Бяхме готови да спим в Молдова, това не се случи.

Не се спекулираше за тази тема в отбора. В другите страни се е говорило много повече за тези неща отколкото в Украйна. Аз съм подписал договор с клуба и трябва да си го изпълня, но ситуацията е такава, че не знам какво ще се случи. Изобщо не съм мислил за футбол. Имах много неща на главата. Паниката беше наистина голяма.

Винаги ще подкрепям Ради, в който и отбор да е. Гледах последния мач с Локо Пловдив. Ако няма билети за мача с ЦСКА 1948, ще гледам по телевизията. Странно ще ми е да гледам Ради с номер 10. Аз му казах да го вземе. Радвам се, защото така все едно аз съм на терена. Надявам се да се справя добре“, каза Борислав Цонев.