Радослав Цонев повече няма да играе за Левски, твърди „Мач Телеграф“. Старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов е взел окончателно решение за халфа. То е Близнака дори да не попада в групата за официалните мачове на тима до края на сезона. Ради Цонев няма да пътува за Разград за дербито с Лудогорец, въпреки че „сините“ имат двама наказана футболисти. Мъри е изтрил от списъка си халфа, след като той първо отказа да си намали заплатата, а след това е отхвърлил и предложение на „сините“ за нов договор.

Припомняме, че според информациите заплатата на Ради Цонев на „Герена“ е около 20 000 лева, което тегне ужасно на изтънения до минимум бюджета на клуба. Именно заради това в началото на януари Ради и брат му Боби бяха помолени от собственика на клуба Наско Сираков и от Станимир Стоилов да намалят заплатите си. Двамата категорично отказаха. Тогава „сините“ потърсиха друго решение – да пратят близнаците в друг клуб. Боби Цонев отиде в Черноморец Одеса, а Левски беше принуден да го пусне там със свободен трансфер, за да може украинците да му дадат пари на ръка, а не да платят трансферна сума на „сините“, както е била първоначалната уговорка. Става дума за приход от около 30 000 евро изпуснати от клуба. Така или иначе Левски успя да се отскубне от заплатата на Боби, но Ради Цонев, към когото също е имало интерес, не пожела да напусне „Герена“.

Халфът обаче тренира усърдно по време на лагера в Турция и игра силно в контролите. Това е накарало Станимир Стоилов да предложи нов едногодишен договор на Ради. Нещо, което Мъри нямаше никакво намерение да прави в края на миналата година и началото на тази. Офертата, разбира се, била със занижена заплата, каквито са възможностите на клуба към момента. „Сините“ предложили 10 000 лева на месец на Ради, но той отхвърлил. Именно този отказ тотално раздалечил Левски от халфа и той повече няма да играе със синята фланелка.

Снимка: Lap.bg