Поне 200 000 лева ще иска Левски за Здравко Димитров, научи "България Днес". "Сините" нямат никакво намерение да пуснат нападателя без пари в друг клуб.

Крилото бе извадено от отбора заедно с Димитър Костадинов, като ръководството обяви, че е заради лоша дисциплина. Впоследствие стана ясно, че двамата имат сериозни проблеми с хазарта. Треньорът Станимир Стоилов вече обяви, че връщане назад няма и офанзивните футболисти ще се разделят с Левски. 

Това ще стане през лятото, като дотогава те ще тренират с юношите на "сините". Единствено в понеделник двамата нарочени взеха участие на първия тим заради изпит на помощник-треньора Тодор Симов, който изискваше определен брой играчи. На "Герена" очакват оферти за тях и нямат намерение да ги пускат без пари. И двамата имат дългосрочни договори с Левски.

"Няма промяна в ситуацията със Здравко Димитров и Димитър Костадинов. Имаха 6 месеца да се променят. Сега тренират с втория отбор и чакат лятото да се появи отбор, който да ги купи", заяви Мъри.

Шефовете се надяват да избият част от вложените в Димитров пари. Те платиха 150 000 лева на Септември за правата му през 2019 година. Отделено футболистът получаваше тавана на заплатите за българин. От клуба са му помагали на няколко пъти и с пари заради залагания. Ръководството не веднъж се опита да се справи с проблемите на крилото. Той бе подслоняван при по-опитни съотборници, които да му повлияят. Бе на режим и в общежитието на клуба с вечерен час.

Димитров се забърка и в още един скандал по време на престоя си на "Герена". Скандално клипче с негово участие изтече в мрежата. На него се вижда как играчът на "сините" сякаш се самозадоволява в съблекалнята. Оказа се, че клипът е направен от бившия му съотборник Стивън Петков. В мрежата видеото се появи, след като Валери Божинов го споделя с познати. Здравко излезе с позиция, че не прави това, което хората си мислят. И обеща да измие петното.

Интерес към играча във времето са имали няколко отбора от Първа лига. Последен беше Локомотив (Сф) през зимата. От Левски дадоха традиционния седмичен отчет на събраните пари от кампанията "Левски е вечен". Сумата е почти 1 200 000 лв., като най-голяма част от постъпленията идва от фенмагазина и билетите от мачове.

"Точната сума е 1 197 404,17 лв. Това е над 22 000 лева средно на ден от началото на инициативата! Мощта ни е видима за всички!", обявиха от клуба.