Легендата на Левски Михаил Вълчев коментира пред „Мач Телеграф“ представянето на тима при победата с 3:0 над Пирин в Благоевград. Той сподели емоциите и очакванията си от предстоящия сблъсък на „сините“ с Черно море през уикенда, както и селекцията, която треньора Станимир Стоилов направи през зимата.

„В срещата с Пирин „сините“ демонстрираха много добро ниво във всички фази на играта. Футболистите показаха постоянство и дисциплина. Топката се придвижваше бързо и имаше сигурност в действията на играчите. Отлична работа на централната двойка бранители Кордоба и Сундберг, както и на крайните Михайлович и Цунами, които помагаха и в нападение. Хареса ми също и играта на Илиян Стефанов и Уелтън. И двамата направиха много солиден мач. Радващо е, че Левски успя да привлече бразилеца. Той показва техника, бързина и плътен удар. Можеше малко по-добро представяне да видим от Билал Бари, но като цяло всички играха на високо ниво. Бързо се прегрупираха и организираха атаките си. Видяхме дълбока преса в противниковата половина, а това караше футболистите на Пирин да ритат топката на посоки. Те са опитен отбор, който играе много добре у дома, но Левски наистина се представи силно и заслужаваше да се поздрави с победата. На „орлетата“ не им беше позволено да разиграват топката и това доведе до грешки в играта им“, започна Вълчев.

„Не бива да се подценява предстоящият мач с Черно море. „Моряците“ са силен отбор, но очаквам Левски да победи отново с добра игра. Ще има доста голове и „сините“ ще зарадват феновете на „Георги Аспарухов“. Футболистите трябва да са максимално концентрирани и мотивирани. Ако и в тази среща играят както в Благоевград, ще победят. Трябва да продължат да показват постоянство. Мисля, че ще успеем да спрем намиращият се в добра форма Евгений Сердюк, както и Матиас Курьор. Сундберг и Кордоба играят добре, Ван дер Каап също показа стабилни качества. Най-важното е да не оставят празни пространства, защото нападателите на Черно море могат да се възползват от тях. Мъри знае най-добре и съм убеден, че ще ги предупреди с какво трябва да се внимава. В мача с Пирин имаше леки неточности, но в никакъв случай нямаше груби грешки. Мисля, че се изпуснаха няколко момента за по-бърза контраатака, но представянето беше на високо ниво“, заяви Вълчев.

„Станимир Стоилов взе точните хора през зимната пауза. Двойката централни бранители Сундберг и Ван дер Каап, преди това и Кордоба. Цунами и Стефанов се представят добре. Илиян може да се превърне в голямото откритие на Левски. Уелтън и Кръстев също са качествени попълнения. Филип има още какво да показва. Той върши много работа в организирането на атаките. Може и повече. Колкото до евентуален нов договор на Михайлович, съм на мнение, че най-вероятно ще му бъде предложен такъв. Той показва добри игри. Кръстев също ще е полезен на „сините“. Радващо е, че Хосе Кордоба преподписа и ще остане на „Герена“. Той върши много работа. Нагърбва се с изнасянето на топката, а в днешно време това е огромен плюс за всеки един бранител. Даде асистенция на Билал Бари в мача с Лудогорец и е хубаво, че помага в нападение“, завърши легендата на Левски.

Снимка: Lap.bg