Звездата на Левски Георги Миланов даде интервю пред Дарик радио. Той сподели очакванията си „сините“ да спечелят финала за Sesame Купа на България срещу ЦСКА.

„В самото начало беше много тежко. Левски винаги е бил голяма марка. В момента нещата вървят много добре, както спортно-технически, така и като цяло в клуба. Всички работим, за да го върнем където му е мястото. Не съм се и съмнявал, че рано или късно Левски ще се завърне. Дойдох в един от най-трудните моменти за клуба. Усетих го още от самото начало. Говоря спортно-технически, аз никога не говоря за финанси. Сега се радваме на един много добър период и се надявам да завършим сезона по този начин.

Показахме изключително добра игра и тактическа дисциплина срещу Лудогорец и в двата мача. Абсолютно заслужено ги победихме и отстранихме. Да победиш хегемона през последните дни, и то два пъти за 7-8 дни, показва, че в отбора вече има и класа. Надявам се да покажем още добри игри. Предстои ни много труден финал срещу ЦСКА. Най-добрият подарък за феновете ще е да спечелим трофея. Те са най-важните и заслужават да се радват. Работим, за да са щастливи и да се върнат по стадионите. Чувствах се добре в реванша. Положихме много големи усилия. От две седмици не получавам почти никаква болка. Нормално е играта ми да се подобрява. Надявам се да покажем още добри игри.

Българското си е българско. Това ти е родно. Наистина, играл съм на много големи стадиони, пред 80-90 000. За мен не е нещо ново да играя пред пълни трибуни, но в България тръпката е различна. Публиката да пее името ми е голяма победа за мен. Това е голяма отговорност. Тази подкрепа ме държи много.

За статистиката дузпата ми срещу Лудогорец в първия мач не е пропусната. Много се изнервих тогава. След като видях повторението и колко беше нарушил правилата вратаря, трудно щеше да ми я хване, ако беше останал на линията. Има ги във футбола тези моменти, Бързо го забравих. Марин си я преби както трябва. За мен не е важно кой вкарва, важно е да радваме феновете със сърцата игра.

Нямаме друг избор, освен да гоним Европа и през първенството. Нормално е феновете да мислят за Купата, но ние ще дадем всичко от себе си и в шампионата, защото на финал всичко е възможно. Нямаме право на грешка. Така си направихме нещата, че очакванията към нас са много големи. Хубаво е, че след тази голяма победа имахме 2-3 дни почивка, защото ако мачът с Ботев Пловдив след 3-4 дни, щеше да е трудно да го спечелим, защото много се изморихме от мача с Лудогорец. Сега се чувстваме много добре и сме мотивирани да дадем всичко от себе си. Искам да призова феновете отново да напълнят стадиона.

Започнахме с три поредни загуби в първенството. Тогава нещата бяха изключително тежки. Познавам господин Стоилов и методите му от доста години. Сега сме се събрали добър екип. Когато обичаш клуба, когато се раздаваш за него и когато си пълен професионалист, нормално е резултатите да не закъсняват. Прескочихме няколко стъпала. Тези две победи срещу Лудогорец са изключително важни за нас и клуба. Надявам се да завършим по най-добрия начин и да осмислим сезона си.

Цялата ми кариера е преминала с Ивелин Попов – и в един клуб, и като съперник в Русия. Постоянно сме били заедно. Той беше един от хората, които ми помогнаха в Литекс. Когато отидох там, бях на 17, той беше капитан. Той е доказал се футболист. Ще донесе нужния опит и лидерски качества. Сигурен съм, че ще помага много на нашия отбор като цяло от новия сезон. Както аз го познавам, така и той ме познава. Левски има нужда от такива футболисти, които сме печелили купи и имаме опит в Европа, за да го предадем на младите. Те са страхотни и се надявам след година-две да са гръбнака на Левски.

Очакванията ми са да победим ЦСКА. В момента това е най-голямото ми желание. Разговарял съм с господин Ясен Петров. Той дойде на подготовката в Анталия. Той ми съобщи мнението си. Когато пожелае да ме извика, винаги ще съм готов да помогна. Предстоят ни тежки мачове в началото на юни, ще съм горд отново да играя за националния отбор“, каза Георги Миланов.

Снимка: Lap.bg