Феновете на “Левски” определено имат огромен принос за пролетния ренесанс на закъсалия в последните години откъм резултати тим, но за съжаление, действията им продължават да носят финансови негативи.

За пореден път “синият” клуб ще отнесе солидни глоби по различни параграфи заради ексцесии. На “Герена” принос за тях имаха и гостуващите пловдивски фенове на “Ботев”. През първата част на мача, завършил 2:0 за домакините, двете агитки си разменяха “любезности” чрез димки и бомбички.

В началото на паузата запалителна ракета излетя от сектора за гости по посока на “сините” и това ги подлуди. Те тръгнаха да прескачат прегражденията, а някои слязоха на терена, за да могат оттам да нахлуят в “клетката” за саморазправа.

Намеси се полиция и ситуацията бе укротена. При нея пострадаха един запалянко на “Ботев” и униформено лице. Те бяха открани в болница, но нараняванията им не са сериозни. Арестувани няма.

В “Левски” обаче смятат заради случилото се да затегнат още повече мерките при допускането на фенове по трибуните на стадион “Георги Аспарухов”, пише „24 часа“.

Иначе победата приближи “сините” на 3 точки до 3-ата позиция в първата шестица, на която се намира именно “Ботев”. Завършилият на това място в крайното класиране ще участва в баража срещу седмия за последната квота за Лигата на конференциите.

Така “сините” продължават да преследват мисия “Европа” и през първенството. Те са финалисти за купата на България. 

Спечелването на трофея им гарантира Лигата на конференциите. При “червен” триумф и трето място на “Левски” евроквотата също е гарантирана за тима от “Герена”. При такъв сценарий 4-ата позиция ще праща на бараж.

“Ако мислим само за финала, имаше възможност да приключим с шансовете си за Европа през първенството. И трето място, и четвърто евентуално дават право участие. Не оправдавам такива постулати като “мислим за финала”. Пред 10 хиляди човека на “Герена” “Левски” всеки мач трябва да играе добре. Дори да губим, трябва да играем в нашия стил”, заяви след успеха треньорът на “сините” Станимир Стоилов.