Христо Крушарски е една от най-цветните птици, прелитали през българския футбол. В началото той изглеждаше като поредния собственик, изпратен от тогавашната власт за такса „отчисления към общественото благо“. За разлика от мнозина свои колеги ексцентричният бизнесмен и съратник на покойния Иван Славков – Батето остави и ярка следа.

Периодът му начело на Локомотив спокойно и без излишни емоции може да се нарече най-успешния в клубната история – спечелени бяха две купи, една суперкупа на страната и сребърните медали в първенството. Често влизаше в полемика с футболисти и фенове, но никога не му пукаше как ще се приемат неговите думи.

И въпреки бурната връзка, която изживя с Локомотив, Крушарски бе изпратен с аплауз и трогателно писмо от феновете. „Машинистът на влака, който не се спираше пред нищо! Диригентът на „черно-белия“ оркестър! Президентът, който сътвори истинска „черно-бяла“ епопея!“, бяха само част от словата на запалянковците към оттеглилия се преди около месец собственик на Локомотив Пловдив. Малцина са шефовете, тръгнали си с подобно признание от българския футбол. А това е нещо много голямо.

„Там, където съм аз, там е и победата. А аз ще съм в сектор В. Левски взима купата“, заяви Крушарски пред „Тема Спорт“.