Легендата на Левски Викторио Павлов разкри, че е безкрайно разочарован от поведението на двама от най-талантливите играчи на клуба Здравко Димитров и Димитър Костадинов. Двамата бяха отстранени от Станимир Стоилов заради “непрофесионално поведение”. “Тези двамата можеха да станат много големи футболисти”, каза в подкаста “Фактор четирикратният шампион на България.

“Съжалявам много за тези две момчета - Митко Костадинов и Здравко Димитров. Кадърни момчета. Митко Костадинов ми извади квалификациите преди 4 години на националния отбор, той ги биеше сам отборите. Страхотен футболист. Обаче хазартът го приключи. А много са такива, не са само те двамата. Знам случаи за много юноши, които са тръгнали по тази пътека. Митко Костадинов ги има тези проблеми още от Септември. Нали се сещаш, че когато ти излезеш на терена и в главата ти е, че снощи са идвали приятели да пиете по кафе… Да, Стоилов го взе, защото наистина има качества. Но като не можеш ти самият да си изчистиш главата, да го спреш това нещо, но как да го спреш….Но съжалявам наистина за тези две момчета, защото можеха да станат големи футболисти. Махнат ли се от Левски е късно. Свършило е. Още повече при Стоилов и при Сираков. Сложи ли Стоилов веднъж чертичката, много трудно ще прогресираш”, каза Павлов.

Бившият полузащитник даде и още един пример с голям талант от “синята” школа. “Имаше навремето едно момче Боян Табаков. Вкарваше по 300-400 гола на сезон при юношите. Само че баща му и той решиха, че трябва да взима 5000 лв. заплата в Левски на 16 години, а не както Стоилов му даваше 300 лв. и да почне. Той каза: “Не, баща ми каза 5000 лв. заплата!”. И къде е сега той с тая 5000 лв заплата?”, добави Викторио Павлов.

“Прекрасно е, че Станимир Стоилов дава път на младите. Но да си говорим честно - с юноши не може да се търсят резултати и да искате да се играе в евротурнирите. Видя се, че тези млади футболисти имат самочувствие и качества. Но при юношите това е лошото - криволичат. Един мач са добре, след това са слаби и тук е работата на треньора. Да ги държи, да не се главозамаят. Както стана със Здравко Димитров и Димитър Костадинов.

Юношите у нас не са готови за мъжкия футбол. Не са готови за това натоварване. Физически не издържат. Но и нивото на самите юноши е слабо. Не може през седмицата да играеш с Верея и да биеш с 15:0 и в събота да играеш срещу Ботев Пловдив. Трябва да има конкуренция в юношеския футбол, за да може като те вземат, да си готов”, каза още Павлов.