Левски получи добра вест от Русия за амбициите си през новия сезон - Ивелин Попов е с лека травма и ще бъде напълно здрав за старта на подготовката със “сините”. Звездното попълнение в тима на Станимир Стоилов получи контузия по време на важната победа на настоящия си тим Сочи в гостуването на ЦСКА (Москва). Трикратният футболист №1 на България напусна принудително в 27-ата мин, когато вече бе отбелязан голът за успеха с 1:0.

Направеният ядрено-магнитен резонанс е показал, че Ивелин е с разтежение в прасеца. Възстановяването ще продължи между две и три седмици. Това означава, че руската одисея на бившия капитан на националния отбор на България приключи, но той ще е здрав за завръщането на “Герена” в клуба, чийто юноша е, пише "24 часа".

Сочи има да изиграе още два мача в руската Висша лига. На 13 май приема “Нижни Новгород”, а на 21 май е гостуването на Динамо (Москва) - директна битка за сребърните медали.

Едно е сигурно - Ивелин Попов ще се прибере в България като медалист в сезон 2021/2022 на руската Висша лига. С победата над ЦСКА Сочи си гарантира минимум бронзовите медали, като до последно е в битката за среброто - с равни точки с Динамо към момента.

34-годишният полузащитник ще бъде представен като футболист на Левски в навечерието на 108-ия рожден ден на клуба, който е на 24 май.

Сезонът на Левски ще приключи или на 22 май, или на 27 май. Ако “сините” спечелят купата на България на 15 май, те си гарантират участие в евротурнирите и заключителният им двубой от Първа лига ще е седмица по-късно срещу Лудогорец на “Герена”. Ако купата отиде при ЦСКА, а Левски се пребори за третото място в първенството, на 27 май “сините” ще играят бараж за Лигата на конференциите срещу 7-ия в класирането.

Почивката този път ще е кратка. Новото първенство стартира в дните между 8-11 юли. Носителят на купата ще играе срещу Лудогорец за Суперкупата на 2 юли.