Бившият футболист на Левски Роман Прохазка остави следа при „сините“ и бе сред обичаните от феновете играчи. Преди няколко дни той спечели първи трофей в кариерата си след дълги години, в които второто място бе неразривно свързано с него. Футболистът даде емоционално интервю, в което говори за несполуките в желанието на триумфира.

С Левски тойзаписа две втори места в шампионата и три загубени финала за Купата на България. Прохазка призна, че след последния си е помислил, че никога няма да вземе трофей.

Неговата тъжна история започва още през 2010 година, когато губи финала за Купата със Спартак Търнава с 0:6 от Слован. През сезон 2011/2012 стига до сребърните медали в първенството. Следва периода в Левски – 2 втори места в първенството и 3 загубени финала. Трансферът в Виктория Пилзен също е белязан с два сребърни медала.

Преди няколко дни обаче чудото се случи и Роман Прохазка взе Купа и то срещу българина Васил Божиков. Спартак Търнава победи Слован Братислава с 2:1 след продължения, а Прохазка се появи на терена в 115-ата минута, а Божиков не игра.

„Истината е, че когато излязох на терена имах сълзи в очите. Изживях го много емоционално, защото вярвах, че ще спечелим. Признавам, че съм си говорил с жена ми, че не ми е писано да печеля трофеи. След последния финал за Купата с Левски (загубата от Славия) просто бях решил, че нещата няма да станат. Отидох във Виктория Пилзен, за да печеля, но и там не се получи“, казва Прохазка, цитиран от "Дспорт".