Мощен концерн проявява много сериозен интерес към Левски, разбра „Тема Спорт”. Компанията отскоро е започнала да развива дейност и в спорта, като вече притежава акциите в един от известните клубове във Висшата лига на Англия. Разговорите с ръководството на Левски са започнали още през месец март, като те са в посока закупуването на акции на клуба.

Потенциалният нов инвеститор е заявил готовност да се заеме с изграждането на нов стадион и да осигури достатъчно средства на тима, воден от Станимир Стоилов, за атака на шампионската титла през идния сезон. Все още не е ясно дали сделката ще се осъществи и колко време ще отнеме това, но според информация на „Тема Спорт” двете страни са в заключителната фаза от преговорите.

В Левски имат и други варианти и затова на този етап предпочитат да изчакат още малко, преди да вземат окончателно решение. В близките седмици от „Герена” ще решат какви стъпки да предприемат относно собствеността на клуба. Едно е сигурно – има заявен много сериозен интерес.

И хубавите месеци, които изживяват феновете на Левски, може да добият още по-големи мащаби през лятото. Пълните стадиони, всички дарения и активност на сините привърженици са привлекли вниманието на мощния кандидат за клуба.

Близо година след като синята част на България не спеше в продължение на два месеца, докато Джо Диксън се опитваше да убеди Наско Сираков в намеренията си, изглежда, че и това лято ще бъде вълнуващо за всички фенове на сините.

Този път кандидат-купувачът изглежда внушително и анонсът е за бюджет, който ще прати Левски в друга финансова орбита. Става въпрос за международна компания, която отскоро стъпи и в България, а собственикът й е източноевропеец.