Анонсите от страна на Драган Солак са, че ако успее да придобие мажоритарния пакет акции на клуба, то няма да жали средства за подобряване на инфраструктурата на клуба, като наред това ще инвестира сериозно и в развитието на детско-юношеската школа.

Според информация на „Тема Спорт“, маститият бизнесмен има намерение да започне веднага дострояването на стадион „Георги Аспарухов“, след като поеме контрол над клуба.

Коментираната инвестиция за съоръжението е в размер на 50 милиона лева. В момента на „Герена“ има един нов сектор – А, който обаче е без козирка. Естествено, такава ще бъде поставена, ако се стигне до сделка между двете страни.

Наскоро Станимир Стоилов на няколко пъти натъртва, че иска да се намери начин клубът да има изцяло нов стадион. „Надявам се успехите и присъствието на феновете да привлече нови спонсори и инвеститори. Левски има нужда от нов стадион.  Не е толкова важно дали ще спечели купа, а по-важно е да има стадион. Надявам се, че има надежда. Работи се“, каза той пред Диема спорт преди дни.

Ръководството на Левски вече е осъществило няколко срещи с хора на Драган Солак. Последната се състояла в София преди финала за купата срещу ЦСКА. Представителите на Саутхемптън и „Спорт Републик“ Роберто Галярди и Расмус Анкерсен са били в ложите на стадион „Васил Левски“. Те са останали впечатлени от спектакъла по трибуните и невероятната подкрепа на сините фенове.

Двамата са били на „Георги Аспарухов“ и на официалната тренировка на Левски преди сблъсъка за трофея. На нея също присъстваха множество привърженици, които надъхаха тима за битката с ЦСКА. Това също е направило добро впечатление на кандидат-инвеститорите.

Италианецът Роберто Галярди има опит и в Портсмът, докато Анкерсен дълги години е бил шеф на Брентфорд и Митиланд. В момента е изпълнителен директор на „Спорт Републик“, която управлява Саутхемптън.

След завръщането на двамата в Лондон са проведени срещи с останалите отговорни фактори в компанията. След тях е станало ясно, че има зелена светлина за продобиване на мажоритарния пакет акции на Левски. Целта на инвеститорите е Левски да се превърне в един от грандовете на Балканите.