Спортен клуб Левски отбеляза днес 108-ия си рожден ден, като стотици привърженици на "сините" се събраха пред могилката в близост до НДК и пред 22-ро училище (бившата 2-ра мъжка гимназия), където е бил основан клубът на 24 май 1914 година от група ентусиазирани ученици.

Тържествената церемония бе открита от мажоритарния собственик на футболния клуб Наско Сираков, който в емоционално обръщение каза, че ако е имал 1000 ръце, щях да прегърне всичките хора, които са дошли да засвидетелстват своите любов и уважение към вековния клуб. "На добър час, всичко най-добро на клуба и ни очаквайте по-добра година", обеща Сираков пред множеството.

Да поднесат цветя на могилката се бяха събрали славни ветерани на Левски, сред които бяха Кирил Ивков, Стефан Аладжов, Воин Войнов и Пламен Николов, пише БТА. Приемствеността между поколенията бе спазена, като пред паметника имаше много деца от школата на футболния клуб, предвождани от шефа на Академията Йончо Арсов и треньори, които се занимават с бъдещите футболисти.

Празника уважиха футболистите от отбора на Левски, стигнал до четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА и влязъл за историческия първи път в групите на Шампионската лига - Даниел Боримиров, който днес е спортен директор на клуба, Седрик Бардон и Игор Томашич. Тази вечер те ще вземат участие в шоу мача така наречения тим на Левски от първата приказка, който бе воден от Станимир Стоилов, и настоящия отбор, донесъл пръв трофей в клубния музей от 13 години насам. Срещата ще се играе на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" от 19:00 часа. Наско Сираков посрещна радушно бившите звезди на сините, като се обърна със "сине" към хърватина Томашич. 

На рождения ден бяха състезателите от баскетболния отбор на Левски, предвождани от Константин Папазов, както и играчите по футзал на "сините", които са сред най-добрите в България. 

От трибуната се изказа и председателят на създаденото на 4 май сдружение "Левски на левскарите" Димитър Костадинов. Той разясни условията, при които сдружението ще набира членска маса от днес в 16:00 пред стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Костадинов покани на трибуната хората, които са участвали в многобройни кампания за Левски в последните години - от организацията по 100-годишнината на клуба през редица кампании, като "Левски е твой", за спасяването на футболния и баскетболен отбор, за набирането на акционери, за почитането на годишнината на Васил Левски в Карлово и пилота Димитър Списаревски.

Той разясни, че всеки, който иска да участва в "Левски на левскарите", да бъде сред реалните собственици на клуба и да има глас при важните решения за бъдещето му, трябва да внесе членския си внос от 200 лева на година по банков път или чрез картово плащане на пост терминал, за да бъдат всички пари проследими и да бъде целият процес прозрачен. Тези средства вече не са дарения и ще постъпват по напълно законен начин в касата на Левски, като се очаква феновете на "сините" да бъдат най-големият спонсор на отбора занапред.