Левски сложи на масата 15 хиляди лева на месец като максимум за Филип Кръстев, съобщава „Тема спорт“. През целия пролетен полусезон сините даваха под 2 хиляди лева на футболиста, което е по-скоро минимално изискване за депозиране на трудовия договор в БФС.

Останалата, голямата част от заплатата му се поемаше от „Сити футбол Груп“. Това е компанията, която откупи правата му от Славия за над 2 милиона евро и след това го преотстъпваше във френски, белгийски и нидерландски клубове. А Левски го взе след неуспешен престой в Камбуур.

Сега детайлите са в по-голяма степен финансови, отколкото през зимата, но този път сините искат да ангажират Кръстев за цял сезон. Може да се наложи Филип да отстъпи финансово, като взима по една част – около 8 хиляди евро месечно от Левски, и друга сума от „Сити футбол Груп“. От „Герена“ са категорични, че няма как да скочат над приетия максимум от пари, с които могат да възнаградят един футболист в рамките на един месец.

Самият Кръстев открехна вратата за бъдещето си, като в последното си обръщение към феновете завърши с „Доскоро“. Той ще бъде част от националния отбор за Лигата на нациите през юни.

Снимка: Lap.bg