Ференцварош може да отмъкне Филип Кръстев изпод носа на Левски, ако самият футболист склони на такъв вариант. Унгарците са контактували със „Сити Футбол Груп“ – компанията, която държи правата на българския национал. 

Клубът от Будапеща има предимство пред Левски, ако нещата опрат до финансовата част на сделката. Досега Филип Кръстев получаваше 25 хиляди евро месечно, независимо от това къде бе преотстъпван от белгийския Ломел, който е част от семейството на компанията, която пък е собственик и на английския Манчестър Сити.

Ференцварош обаче е декларирал готовност да дава цялата сума на Филип Кръстев, без никакъв ангажимент на Ломел. В последния сезон футболистът получаваше този размер на месечното си възнаграждение с минимално участие на Левски. 

Клубът от „Герена“ плащаше само около хиляда евро, но тази отлична сделка за сините приключи преди няколко дни, когато изтече наемът на полузащитника. Сега текат нови преговори в тази посока, а от българския клуб могат да покрият едва 30 процента от заплатата на футболиста, или около 7500 евро. 

Не е ясно как ще се развият нещата през следващите часове, защото Ференцварош натискат „Сити Футбол Груп“ с цялата сума, а освен това са готови да дават и сериозни бонуси на Филип Кръстев. Последната дума за новото едногодишно преотстъпване има самият футболист, който добре трябва да прецени кой е най-добрият път за развитие на кариерата му. 

В момента юношата на Славия е част от националния отбор на България, който в неделя ще играе официален мач с Грузия в Разград.