Една е пречката, която спира играчите на Левски Здравко Димитров и Димитър Костадинов да се завърнат в Септември (София), откъдето реално им започват кариерите в мъжкия футбол, твърди "Мач Телеграф".

Двамата бяха зачеркнати от Станимир Стоилов заради проблеми с хазарт. Оказа се, че новаците в елита предлагат заплата от 2000 лева на издънките, за да облекат екипа на тима. Това е доста по-малка сума от тази, която те получават на "Герена". Шефовете на Септември обаче са убедени, че само по този начин ще озаптят желанието на двамата да правят глупости. Отделно от Красна поляна са гарантирали на Здравко и Димитър, че ще ги продадат в чужбина при първа оферта.

Костадинов е по-склонен да се съгласи и дори е започнал тренировки със Септември, но Димитров се дърпа. Двамата сами са се предлагали на други отбори в елита на България, но абсолютно нито един от тях не ги е искал в редиците си. Единствено от Септември са готови да им помогнат в този труден момент, а Левски не иска в замяна абсолютно никакви, пари.

За "сините" дори ще бъде по-добре договорите им да бъдат прекратени по взаимно съгласие, а от ръководствата на двата тима са постигнали споразумение при бъдещ трансфер в чужбина, на някой от двамата, да си разделят печалбата, като на "Герена" ще запазят 50% от правата им. Както е известно, Левски и Септември си сътрудничат като през годините са се правили доста компромиси в името на партньорството.

Възможно е двамата да бъдат пуснати един вид "под наем", но без да се плаща такъв от страна на Септември. Ако това се случи, то играчите трябва да се откажат доброволно от заплатите си на "Герена" и "сините" просто да притежават правата им.

Това със сигурност няма да е по вкуса на Димитър и Здравко, но пък изглежда единствената алтернатива пред тях, ако искат да играят. От "Георги Аспарухов" са категорични, че единствено от Септември няма да искат пари, всеки един друг клуб в България или чужбина ще трябва да плаща, за да ги има в редиците си.