Янис Каргас, бившият футболист на „Левски“, се присъедини към всеобщото мнение, че „сините“ имат повече от тежка задача срещу ПАОК в Лигата на конференциите. Гръцкият централен защитник, сега част от местния ПАС (Янина), коментира от своята родина силните страни на гранда от Солун, който в края на юли ще се изправи на два пъти срещу носителя на Купата на България.

„Левски“ ще има трудно изпитание в тези 2 срещи – коментира пред "Труд" Каргас, изиграл 29 мача във всички турнири за столичния гранд. - Могат обаче да разчитат на добър треньор и играчи, които вече показаха, че са силен колектив под негово ръководство. В същото време ПАОК разполага с класни футболисти, които могат да обърнат резултата и да променят събитията в рамките на минута. Обичат да държат топката и не се чувстват комфортно, ако съперникът доминира. Целта им е те да задават ритъма. Бих отличил Нелсон Оливейра, за мен това е най-добрият футболист на ПАОК. Класа е!“.

На въпрос за легендарния статут на „Тумба“ като един от негостоприемните стадиони, опитният бранител бе на друго мнение: „Мога да кажа същото за стадиона на „Левски“. На едно ниво са. Искам да пожелая на бившия ми клуб да продължи по пътя, по който е поел, за да се завърне на желаното от всички място. Само „сините“!“ Много съм щастлив, че клубът спечели така желания трофей, за който мечтаеше толкова години. Следя ситуацията в отбора, разбира се, защото имам приятели в тима, а също и защото обичам хората там. Този период бе важна част от моята кариера.“

А Каргас изпраща един от най-силните си сезони в своята кариера. Неговият ПАС (Янина) завърши в топ 6 на елита, а централният защитник дори успя да привлече вниманието на „Панатинайкос“. Дали обаче 27-годишният футболист е готов за подобна стъпка?

„Аз съм на добра възраст и вярвам, че мога да се боря за място в голям отбор. Ако предложението дойде, ще се опитам да направя тази крачка.  Имахме много добър сезон, в който успяхме да вземем няколко големи победи и да направим добър рейд. Щастлив съм тук и се надявам през новия сезон отново да бъдем конкурентни на останалите водещи отбори.“

Снимка: БГНЕС