Бившият защитник на Левски Янис Каргас е все по-близо до трансфер в ПАОК, съобщава sportdog.gr, позовавайки се на информация от българския представител на футболиста Костадин Башов от мениджърската агенция „P&K World Soccer Agency“.

Любопитното е, че грандът от Солун е съперник именно на „сините“ от София във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите през юли.

27-годишният Каргас направи много силен последен сезон с ПАС Янина в гръцкия елит и предизвика интереса на редица водещи клубове от страната, сред които столичните Панатинайкос и АЕК, както и Арис Солун.

Той записа 73 мача и 6 гола през последните две години за епирския отбор, в който премина след един сезон в Левски. За "сините" той изигра 29 мача през кампания 2019/2020, но след нея разтрогна по взаимно съгласие в следствие на финансовите проблеми на "Герена".

Изданието съобщава още, че от управата на ПАС Янина вече са отхвърлили оферта за Каргас на стойност 300 хиляди евро от турски клуб. През май пък бранителят е отказал предложение от румънския Унивеситатя Крайова.