Халфът на Левски Ивелин Попов премина вчера медицински изследвания след контузията, която претърпя по време на двубоя срещу Академия Пандев. Плеймейкърът получи травма в ситуация, в която нямаше контакт със съперников футболист.

Той се хвана за задната част на дясното бедро и даде знак, че няма да може да продължи игра. На тестовете бе установена мускулна травма. Възстановяването на Ивелин Попов ще трае между две и три седмици.

Това означава, че той със сигурност ще пропусне старта на новия сезон и гостуването от първия кръг на Първа лига в Бистрица на ЦСКА 1948, като ще бъде на линия за домакинството срещу Спартак Варна или първия мач с ПАОК. Сините ще посрещнат гръцкия гранд на 21 юли на стадион „Георги Аспарухов“ от 20:00 часа.

По този начин Станимир Стоилов почти сигурно ще заложи в ролята на плеймейкър на Илиян Стефанов на мястото на Ивелин Попов, пише „Тема спорт“. На същата позиция могат да действат Георги Миланов и Роналдо, но опитният халф може да си партнира с Филип Кръстев в по-задни позиции, докато бразилецът ще бъде дясно крило за началото на сезона.

Снимка: Lap.bg