БФС променя правилата най-вече заради феновете на Левски. „Мач Телеграф“ съобщава, че през следващия сезон ще има наказания за домакинските клубове, когато след мач привърженици нахлуват на терена, за да се радват с футболистите при победа.

Припомняме, че миналия сезон няколко пъти „синята“ агитка навлизаше на игрището, за да поздрави футболистите и треньора Станимир Стоилов. Феновете не бяха агресивни към гостуващите футболисти или съдиите, но въпреки това на терена се създаваше суматоха. След тези нахлувания БФС не наказваше по никакъв начин Левски, защото се оказа, че няма точка в дисциплинарния правилник, по която да санкционират „сините“.

Преди старта на новия сезон обаче от МВР са настояли БФС да промени законите си и да има наказание за подобни действия на домакинските фенове, защото нахлуванията на привържениците може да доведат до ексцесии. Така от новия сезон ще има наказания за навлизане на фенове на терена след мач.

БФС ще прави компромис за подобни действия на феновете само ако става дума за финален мач или такъв, след който се печели титлата.

Снимка: Lap.bg