Станимир Стоилов иска Левски да започне новия сезон в максимално добър ритъм, тъй като "сините" играят още на старта срещу мотивиран за победа съперник - ЦСКА 1948. Днес Левски победи Етър с 5:0 в контрола.

"Въпреки топлото време, играчите имаха нужното желание и характер. През първото полувреме трябваше повече увереност, самочувствие, контрол над топката и по-добър завършващ удар, но през второто полувреме нещата се преобърнаха. Доколко сме готови? Опитваме да влезем в сезона на максимален ритъм. В събота вечер ни предстои тежък мач срещу сериозен отбор със сериозен треньор и амбиции. Дано не се стигне до там те да ни вкарат в ритъм", заяви Стоилов.

"Има футболисти, които играят наистина мотивирано. Искам да виждам амбиция при футболистите да се развиват и голяма част го имат, а при други това се позагуби. Точно заради това държа Илиян Стефанов втори мач 90 минути на терена. Не защото го заслужава - а за да се помъчи. Той бързо трябва да си върне предишното ниво. 

"През миналия сезон бяхме с 10-12 човека, а сега ще имаме повече опции. Ще продължаваме да се борим и да развиваме отбора, но без да правим финансови глупости. На този етап се справяме".

Цитираният от БТА Стоилов обърна внимание и на Анте Блажевич, за когото някои български медии писаха, че е загубил доверието на треньора.

"Блажевич е футболист на Левски. Имам забележки към играта на крайните ни защитници, не само към него. Там има леко понижаване на спортната форма", уточни Стоилов.