Левски излиза срещу ПАОК без петима от най-важните си играчи. Цунами и Ивелин Попов със сигурност са аут за гръцкия гранд, а Келиан ван дер Каап, Андриан Краев и Илиян Стефанов до последно са под въпрос за големия мач.

След тригодишно отсъствие "сините" се завръщат в Европа тази вечер от 20.00 часа и на "Герена" се очаква да има 16 000 фенове. Но еуфорията у треньора Станимир Стоилов е овладяна заради кадровите проблеми. Ако изброеното трио не се възстанови, вариантите пред Мъри за титулярен състав са сведени до минимум. При такъв развой Асен Митков или новото попълнение – Нейтън Олдър, могат да започнат от 1-ата минута.

Но Левски има и своите плюсове. Това ще е първи официален мач за ПАОК през новия сезон. Освен това отборът от Солун, който стигна до 1/4-финалите на Лигата на конференциите през миналия сезон, е в процес на обновяване. Треньорът на гърците Разван Луческу има и доста проблеми с контузени футболисти, което няма как да не отнеме от качеството на ПАОК.

С травма е десният защитник Лефтерис Лирацис. Аут със сигурност е Янис Михалидис, под въпроса са още Омар Ел Кадури и Нелсон Оливейра, които в последните дни се подготвят по индивидуална програма.

В исторически план Левски не се представя много добре срещу гръцки отбори. Статистиката показва, че "сините" имат 3 победи и 5 загуби. Два от успехите са над Олимпиакос и един над ОФИ Крит. Три от пораженията са от Олимпиакос, по едно от ОФИ и АЕК Атина.

ПАОК Солун пък е идвал в България през 1983 г., когато отстранява Локомотив Пловдив за Купата на УЕФА (общ резултат 5:2).

Вероятни състави: 

Левски: Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Хосе Кордоба, Сонко Сундберг, Жереми Петрис, Георги Миланов, Филип Кръстев, Асен Митков, Уелтон, Роналдо, Билал Бари

ПАОК: Доминик Котарски, Виейриня, Янис Каргас, Сверир Ингасон, Рафа Соареш, Дъглас Аугусто, Щефан Шваб, Тиаго Данташ, Николас Куалиата, Андрия Живкович, Йоргос Куцияс

Снимка: Lap.bg