Левски и НАП са се разбрали да отворят нова глава в преговорите помежду им в края на годината. Сините са доста сериозен длъжник към приходната агенция. Неофициалният дълг е малко под 10 милиона лева, като сумата е формирана по две пътеки. По едната сините отдавна са осъдени и трябва да плащат всеки месец по около 145 хиляди лева вноска към НАП. С това се бяха заели запалянковците с директни дарения и членски внос.

Има обаче изоставане и от агенцията няколко пъти са пращали предупредителни писма до ръководството на Левски. Стигна се дори до размяна на реплики между шефа на НАП Румен Спецов и треньора на сините Стоилов през медиите, като се включи и изпълнителният директор Иво Ивков. Сега ключова точка от шефа от „Герена“ е до края на календарната година Левски да скъси дистанцията с два милиона лева, след което двете страни да преговарят и подпишат ново споразумение за изчистването на оставащите задължения напред във времето.

Другата пътека е за текущи задължения, пише Тема спорт. Левски не смогва да покрива всички дупки в бюджета си и същевременно да плаща нови данъци и осигуровки. Ситуацията се е подобрила с последните постъпления от телевизионни права, продадени абонаментни карти и билети от първите мачове на „Герена“ за новия сезон. Около 200 хиляди лева от членство в сдружението „Левски на левскарите“ също са отишли в сметките на НАП. От клуба се надяват и на пълен стадион на реванша с Хамрун Спартанс, както и на добра посещаемост в неделя с Пирин, за да покажат на приходната агенция нови платежни нареждания към хазната.

Снимка: Lap.bg