Носителят на Купата на България Левски гостува на Хамрун в Малта от 20.30 часа българско време. Двубоят е от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Индикациите от щаба на сините са, че съперникът не е толкова слаб, колкото се предполага. Със сигурност Мъри Стоилов е достатъчно опитен специалист в Европа и няма да се подлъже по ентусиазма след паметните мачове срещу ПАОК. 

Хамрун е противник, който заслужава уважение, затова не бива да очакваме Левски да се хвърли в атаки още от първата минута на чужд терен. Сините не бива да рискуват излишно, за да не бъдат наказани от коварните малтийци. Затова по-скоро ще гонят добър турнирен резултат преди реванша на „Герена“, който е другата седмица. 

Двата мача на Хамрун в миналия кръг срещу Вележ Мостар завършиха с минимални победи с по 1:0. Двубоите на Левски срещу ПАОК също не минаха границата от 2.5 гола средно на мач.

Играчите на Станимир Стоилов влизат в ролята на фаворити срещу малтийския противник. Мъри обаче сподели на пресконференцията си, че според него двата отбора са на еднакво ниво. 

"Имат добри играчи, които играят атрактивен и отговорен футбол. За мен е равностойна двойка. Който допусне по-малко грешки, ще продължи напред. Нямам намерения да правя кой-знае какви размествания, нормално е след позитивни игри и резултати. ПАОК има по-добро ниво и от нас, и от Хамрун. Изиграхме достатъчно мачове под напрежение. Смятам, че имаме абсолютно еднакво ниво с Хамрун. Ще потърсим нови идеи в играта, защото са различен отбор от ПАОК". 

Наставникът на "сините" ще може да разчита на всичко най-добро за гостуването в Малта, като в групата попаднаха възстановените от контузии Ивелин Попов и Илиян Стефанов.