Представянето на Жереми Петрис е една от приятните изненади в Левски през новия сезон. Десният бек бе привлечен на пожар, след като взетият през лятото хърватин Анте Блажевич не впечатли в контролите, а после се провали със страшна сила в първия кръг срещу ФК ЦСКА 1948 Сф (0:1).

Това наложи и взимането на Петрис, който бе следен под лупа от скаути на сините през пролетта. Тогава 24-годишният французин носеше екипа на Царско село, който в крайна сметка изпадна от елита, а след това бе и закрит. Петрис лично бе наблюдаван и от Станимир Стоилов в домакинството на царете срещу Ботев Враца (1:1), в което обаче бранителят бързо си изкара 2 жълти картона и бе изгонен. В крайна сметка пред него бе предпочетен Блажевич за заместник на напусналия Драган Михайлович. След това обаче Мъри поправи грешката си.

Петрис бе взет след старта на кампанията. Той получи договор едва до края на годината. В него обаче има клауза, според която той може да бъде удължен. Сините вече умуват дали да не го направят, защото французинът се включи отлично и си извоюва статут на неизменен титуляр, пише „Тема Спорт“.

Въпреки че не бе водил подготовка, той пристигна в много добро физическо състояние. На една-две тренировки дебютира при 5:0 над Спартак Варна, като се появи на терена през втората част. След това бе в стартовата единайсеторка и в трети двубоя на тима от Лигата на конференциите – срещу ПАОК (2:0 и 1:0) и успеха с 1:0 над Хамрун Спартанс в Малта в четвъртък. Във всичките бе изключително стабилен.

Така и Петрис успя да спечели доверието на спортно-техническия щаб. Още на първата пресконференция след привличането на десния бек Станимир Стоилов заяви: „Надявам се на по-дълго сътрудничество, а не само до нова година, но всичко си зависи от Петрис“. А засега играчът не го подвежда.