На 3 милиона евро вдигна цената си 20-годишният футболист на "Левски" Филип Кръстев, пише "България Днес". Той се превърна от грешник в герой при победата на "сините" с 1:0 над малтийския "Хамрун Спартанс" в Лигата на конференциите.

"Винаги е било по най-трудния начин", написа Кръстев в социалните мрежи и пусна кадър от гола си 20 секунди преди края на петминутното продължение на мача. Преди това футболистът пропусна дузпа в 11-ата минута, когато ударът му от бялата точка срещна страничната греда. 

В крайна сметка след победата в последната секунда с 1:0 играчите на Станимир Стоилов взеха преднина преди реванша, който е на стадион "Георги Аспарухов" идния четвъртък. Очаква се трибуните за европейския сблъсък отново да бъдат препълнени.

Правата на Кръстев се държат от "Сити Футбол Груп" и той играе като преотстъпен в "Левски". Според мениджърския сайт цената на играча бе 900 хиляди евро, но от "Манчестър Сити" не биха го продали за под 3 милиона. 

Назначени скаути отговарят специално за българския национал и следят изкъсо изявите му. Всеки един негов гол в европейските клубни турнири вдига допълнително цената му. Сериозен интерес към Кръстев имаше още това лято, но заради собственото му силно желание той остана на "Герена" за още един сезон.