На 1 август Радостта на народа, както е наричан Божидар Искренов, отпразнува 60-годишен юбилей. Той е в България за няколко седмици и отдели от времето си, за да гостува в епизод 26 на подкаста "За спорта без клишета" на Btv. 

"Ако се върна във времето назад, може би ще направя същите грешки. Не съжалявам за нищо", категоричен е Гибона, който с подробности ни разказва за спомените си от годините в "Левски", ЦСКА и отбора в Шумен. Живее в САЩ. Там кара такси и не се срамува от работата си. 

"Карам юбер и кола за доставка на храна. Ходя да пазарувам за други хора. Не ме е срам да го работя това. Изкарвам пари. Имам достатъчно сметки, трябва да се грижа за майка ми. Няма срамна работа. Работя по 12-14 часа на ден. Не ми пука. От какво да ме е срам? Извънземен ли съм, какъв съм?".

Тази вечер, пред около 17 000 на стадион "Георги Аспарухов", Искренов ще бъде награден със специален плакет. Вярва, че преживяването ще е незабравимо. "На мач на "Герена" не съм ходил от 2-3 години. Ще бъде голяма емоцията. Евала на ръководството, на Мъри, направиха нещо, което много малко хора са очаквали. Стадионът ще е пълен." 

"Аз съм си от "Левски" и винаги ще бъда от "Левски". Играех в ЦСКА, но това е професионално. Накрая ме изгониха, защото не може един левскар да взима парите и да играе в ЦСКА, защото "така са решили". Споделя, че най-хубавите си футболни години зад граница прекарва в Швейцария, където "няма с какво да те ядосат".