Комисията по контрол, етика и дисциплина на УЕФА ще разгледа във вторник искането на Левски за преиграване на мача с Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите.

"Сините" загубиха от малтийците след изпълнение на дузпи на "Герена" в четвъртък, а ден по-късно подадоха жалба до европейската футболна централа, тъй като играч на Хамрун навлиза в половината на Левски преди изпълнението на център и секунди по-късно асистира за втория гол на своя отбор, който прати мача в продължения.

Според малтийското издание "Times of Malta" жалбата ще бъде разгледана във вторник и още същият ден комисията ще се произнесе с решение.

Според повечето специалист шансове за преиграване са минимални. Твърдението на Левски е, че реферът от Румъния Ищван Ковач е допуснал техническа грешка на правилата, но по-скоро тя ще бъде счетена за съдийска грешка и единствено ще има наказание за Ковач.

Техническа грешка на правилника би бил гол директно от непряк свободен удар или ако даден отбор играе с 12 футболисти на терена.