Левски затвърди негативна тенденция в последните си мачове. През миналия сезон и в първите двубои от настоящия постоянно се говореше за добрата защита на сините и записаните сухи мрежи. Но като се вгледаме по-детайлно, ще забележим, че столичани в последните си четири от пет срещи, в които допуснаха попадение в своята врата, не излизат краен победител от сблъсъка, показа проверка на "Тема спорт".

Последният път, когато сините спечелиха мача, в който допуснаха гол, е на 19 май тази година. Тогава воденият от Станимир Стоилов се наложи с 2:1 като гост над Славия. Негативната тенденция бе започната в края на миналата кампания, и то три дни след успеха над белите. Левски прие Лудогорец в последен сблъсък за сезон 2021/22 и бе победен с 0:1 на стадион „Георги Аспарухов“ с гол на Сисиньо във вратата на Пламен Андреев.

Негативната статистика бе продължена още в откриващия кръг на настоящия сезон. Сините загубиха на старта като гост на ЦСКА 1948 в Бистрица след попадение на Георги Русев и не успяха да се доберат дори до точката, след като играха с човек повече над 45 минути.

Следващият двубой, в който Левски допусна попадение и не стигна до успеха, не бе фатален. Това се случи на реванша срещу гръцкия гранд ПАОК във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Роналдо даде аванс на сините през първото полувреме, но след грешка при изнасянето на топката от Филип Кръстев двуглавите орли стигнаха до изравнително попадение чрез Тиаго Данташ. Но това бе достатъчно за сините и с общ резултат 3:1 елиминираха именития си съперник.

Така стигаме до злополучният двубой с Хамрун Спартанс на 11 август. Столичани бяха взели аванс от първата среща в Малта от 1:0 с гол на Филип Кръстев в добавеното бреме на двубоя. Но Левски допусна попадение на реванша в 78-ата минута, дело на Матю Гюламие. В 91-ата Цунами изравни, но в ответната атака Раян Камензули покачи до 2:1 за Хамрун. След това се стигна до изпълнение на дузпи, където сините реализираха само една чрез Марин Петков и направиха два пропуска при изпълненията на Цунами и Филип Кръстев, за да бъдат отстранени с резултат 2:6 от малтийския си опонент.

Треньорският щаб на сините ще се опита да промени тенденцията от последните мачове през този сезон, при която, допускайки гол, да печелят мачовете си.

Снимка: Lap.bg