Левски се размина с възможността да влезе отново в групи на турнир в Европа, а с това и да напълни сериозно касата си. Най-вече с пари от УЕФА. Сега обаче на „Герена“ ще трябва да стискат зъби и да се надяват, че кранчето от страна на феновете им няма да секне, пише "Мач Телеграф".

Причината е, че те ще продължат да бъдат основен спонсор на клуба, докато не се намери поне още един сериозен, който да облекчи състоянието на тима. А то ще става още по-тежко защото идната 2023 година се очертава като доста важна заради падежа на няколко дългове. Освен това с края на 2022 г. приключва и споразумението с НАП за дълговете към хазната, които не са малко. Именно затова Станимир Стоилов обяви, че трябва да се намерят спешно нови 3 милиона лева. И намекна, че ако това не се случи, то ще стартира разпродажба.

На този етап от „Герена“ обаче са доста далеч от парите, които се надяват, че могат да изкарат за някои от играчите си. Както е известно, от Левски обявиха, че има интерес към двама от техните играчи на обща стойност от близо 2 милиона лева. Това обаче бе след мачовете с ПАОК, а сега ситуацията е коренно различна.

Причината е, че в чужбина са добре запознати със ситуацията на „Герена“ и никой няма намерение да дава парите, които биха задоволили „сините“ да се разделят на момента с някоя от своите играчи, които привлякоха вниманието на чуждите клубове. Не е тайна, че се спрягат имената на Хосе Кордоба, Сундберг и Уелтън. Според запознати последните запитвания за асовете на Левски са за суми под 250 000 евро.

Така клубът май ще се размине с продажбите на играчи, за да се върже положението и ще трябва да чака ситуацията да пазара отново да се подобри. Това обаче ще се случи само със силна серия от победи в родното първенство, която да вдигне отново цената на играчите по Нова година.

Снимка: Lap.bg