"Константин Папазов често е бил съветник и управляващ в нашия клуб, аз казах моето мнение защо Левски пропадна - заради съветници и лошо управление. И двете неща важат за него. Тези 125 хиляди лева са може би не повече от пет процента от това, което е направил зулуми на Левски като съветник на много президенти и изпълнителни директори, на които им вдигаше и паметници тук. Същевременно е като управляващ, така че все още плащаме задълженията, които са направени, именно когато се е напъвал като ръководител и съветник", заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов относно конфликта с Тити Папазов в последните седмици.

В края на миналия месец Папазов подаде оставка от Надзорния съвет на клуба, като Стоилов обяви, че не е оттеглил искането си за негова оставка, въпреки че Папазов преведе 125 хиляди лева към клуба за покриването на дълг, както беше обещал. "Тази тема се коментира, за да я приключим един път завинаги - това, че Константин Папазов е поел отговорност и е казал, че няма да си подаде оставката, аз не съм си оттеглил искането за оставка. Понеже забелязвам, че активността от негова страна е добра да се коментира постоянно Левски, моят съвет е да помисли сериозно да се концентрира върху баскетбола. Това е горе-долу същото аз да давам на Папазов или Сашо Везенков акъл как да се прави баскетбол непрестанно всеки ден. Почна да идва too much. В клуба е бил финансов бардак. Изплащаме дългове, които са били с години наред. Казал съм си мнението, това е моята истина. Футболът на Папазов не му е силата. Наследихме клуб, който беше пред всякакъв фалит. Лесно се чука в интернет и се проверява какво е било преди. Винаги съм вярвал във футболен клуб Левски и симбиозата между фенове и отбор. Вярвам и в треньорската работа", каза Стоилов.

Наставникът на "сините" коментира и поражението от Лудогорец за Суперкупата на България в четвъртък. "Като физика би трябвало да сме в добро състояние горе-долу, изключвам някои дребни болежки, надявам се всички да могат да вземат участие. Като психологическо състояние, естествено, не е приятно, когато загубиш, особено с дузпи, но обикновено загубите трябва да каляват такъв млад и крехък отбор, особено за младите играчи това ще бъдат добри примери, за да продължат да работят и да виждат и колко пред тях е дълъг пътят във футбола. Надявам се това да прави отбора по-силен. Основният ми критерии, за да видя докъде е стигнал отбора, са мачове като този срещу Лудогорец, мачове от евротурнирите. Видях един Левски, който е вдигнал нивото си, основните ми притеснения са дали ще успеем да запазим амбицията и мотивацията, която имахме именно в тези мачове. Ако ги запазим, можем да имаме шансове да печелим и да скъсяваме дистанцията от лидерите. Естествено, за нас е важно във всеки мач да играем добре. Ако искаме да печелим нещо в това първенство, ясно е, че всеки мач трябва да го изиграем като финал", каза той преди двубоя с Арда от деветия кръг на Първа лига в понеделник.

"Арда играе доста добър и комбинативен футбол. Събраха приличен и голям брой футболисти, играят с настроение, за българските стандарти са отбор, който контролира ситуацията, играят футбол, естествено, искат да печелят и те. За мен по-важно е как ще се представи нашият отбор, всичко ще зависи утре от това. Не трябва да се допускат и индивидуалните грешки, които допускаме", заяви Стоилов.

Треньорът на Левски коментира и вратарската ситуация в тима. "Ники си е наш вратар, в момента пази Пламен, представя се на добро ниво, така че не виждам причина да прави промени. Както Николай пази доста време, сега е идеален момент да дадем шанс да Пламен в това дълго първенство, което имаме, за да видим колко ще издържи той психически, така че конкуренцията между двамата винаги я има. Пътят на Левски минава през налагането на такива позиции на млади играчи. Докато Пламен пази добре и е наред, нормално е Ники да чака, както Пламен чакаше шансове".

Левски посреща Арда в понеделник от 20:00 часа.